Sisteme de șapă

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine

Sistemul BEKOTEC

Soluții inovatoare pentru șape

Schlüter ® -BEKOTEC este un sistem care permite realizarea de șape fără tensiuni sau deformări pentru o ulterioară montare a pietrei ceramice, pietrelor naturale sau a altor materiale de pardoseală. Sistemul se bazează pe panourile  preformate brevetate de  Schlüter®-BEKOTEC-EN, care este așezat direct pe podea.

Datorită unei grosimi de acoperire de numai 8 mm, Schlüter ® -BEKOTEC permite obtinerea unei sape  mult mai mici comparativ cu o șapă tradițională rezultand astfel  economii considerabile în ceea ce privește materialele și greutatea si implicit si costul cu constructia.

Sistemul oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea o podea încălzită cu temperatură scăzută si inerție termică scăzută.


Alegerea potrivită pentru orice aplicație


Schlüter ® - BEKOTEC

 Garanție

 

Schlüter-Systems emite o garanție scrisă îndelungată pentru componentele sistemului și pentru integritatea podelei instalate, care, datorită lui Schlüter® - BEKOTEC, rămâne fără crăpături în timp.


 Stratigrafie cu grosime redusă

Prin crearea unui sistem de șapă Schlüter ® -BEKOTEC, veți obține un total de până la 37 mm.Acest lucru face ca sistemul să fie o alegere perfectă pentru multe renovări. Înălțimea stratigrafiei poate fi redusă în continuare prin alegerea soluțiilor extra-subțiri, cum ar fi "BEKOTEC-EN 12 FK" (care urmează să fie așezat cu adeziv), care permite realizarea unei șape cu o înălțime totală de numai 20 mm, la care se adaugă doar grosimea cămășii separare și pavaj. Soluțiile BEKOTEC sunt de asemenea disponibile cu straturi izolate termice sau acustice integrate.


 Consumul redus de materiale și greutatea redusă

De obicei, construcția unui șapă tradițională necesită aproximativ 61 de litri sau 122 kg / mp de șapă. Cu sistemul Schlüter®-BEKOTEC, aceste cantități sunt reduse la doar 56 kg / mp sau chiar doar 40 kg / mp, în funcție de panoul ales. Prin urmare, Schlüter ® -BEKOTEC vă permite să economisiți între 40 și 80 kg / m², un avantaj notabil și în ceea ce privește calculul static al clădirii.


 Șapă fără deformare, tensiuni și rosturi de îmbinare

În timpul maturării sale, o șapă tradițională suferă un proces important de contracție dimensională și tinde să se deformeze pe toată suprafața. Cu sistemul Schlüter ® - BEKOTEC șapa se retrage în funcție de structura de relief a panoului. Șapa își descarcă astfel tensiunile într-un mod controlat și modular pe toată suprafața și nu suferă nici o deformare.

Problemele tipice ale unei șape tradiționale, cum ar fi separarea dintre podea și perete sau separarea plăcii de bază, sunt astfel eliminate. Principiul "descărcării controlate a tensiunilor" face ca armarea sau armarea șapei să fie superfluă și vă eliberează de obligația de a realiza îmbinările de fracționare.

Schlüter®-DITRA 25 permite, de asemenea, acoperirea și compensarea așa-numitelor "rosturi  de turnare" fără a fi nevoie să le raportați la suprafață. Totuși, integritatea mantalei ceramice este garantată datorită foliei de separare Schlüter ® - DITRA 25, parte integrantă a sistemului.

Tipuri de șapă

Construcția unui sistem Schlüter ® - BEKOTEC nu necesită utilizarea de șape costisitoare cu performanțe ridicate. Sapele standard sunt suficiente, cum ar fi "nisip / ciment" din categoria CT-C25-F4 sau șape pe bază de sulfat de calciu, cum ar fi CAC25-F4. Nu este necesară armarea cu ochiuri electro-sudate. Șapa poate fi autonivelantă sau tradițională pe ciment.


Atunci cand suntem implicati in proiecte timpul inseamna bani

Simplitatea sistemului cu o cantitate mai mică de șapă pentru a fi manevrată pe șantier presupune deja o economie considerabilă de timp și efort în construcția unei podele. Imaginați-vă că trebuie doar să renovați un apartament la etajul cinci al unei clădiri istorice fără lift ....

Economii chiar mai mari se obțin la fața locului, datorită faptului că șapa Schlüter ® -BEKOTEC poate fi deja acoperită după doar câteva ore. De îndată ce șapa suporta greutaea, puteți continua cu așezarea lui Schlüter®-DITRA 25 și a placilor ceramice. Așteptarea lungă pentru uscarea șapei și măsurătorile umidității reziduale cu metoda CM aparțin trecutului. (Numai pentru șape de sulfat de calciu "anhidrit" trebuie să aibă un conținut de umiditate reziduală de ≤ 2%.) Sistemul Schlüter®-BEKOTEC economisește astfel timp de până la 4 săptămâni la momentul amplasării. Un avantaj enorm în industria construcțiilor: în renovări și clădiri noi.


Randament zilnic mai mare

De obicei, pentru instalarea unei șape tradiționale, se calculează un randament zilnic de 70 m2.Cu Schüter ® -BEKOTEC, randamentul poate fi îmbunătățit la aproximativ 100 m2 / zi. Mai mult decât atât, timpul necesar altfel pentru realizarea îmbinărilor de fracționare sau pentru introducerea ochiurilor electro-sudate, proceduri care nu sunt solicitate cu sistemul BEKOTEC sunt salvate.


Capacitate mare de încărcare

O podea realizată cu sistemul Schlüter®-BEKOTEC este extrem de durabilă și durabilă.Încărcăturile de până la 5 kN / m2 sunt ușor de tolerat și acest lucru permite utilizarea Schlüter ® -BEKOTEC în medii private și comerciale.


Izolarea fonică a impactului

Versiunea Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS se caracterizează printr-un strat de izolație de zgomot de impact de 5 mm, deja integrat în panou. Cu o înălțime totală de numai 38 mm, este posibil să reduceți zgomotul de picior până la 25 dB. Schlüter ® -BEKOTEC-EN 18 FTS este o soluție ideală pentru renovări și renovări care vor fi deosebit de apreciate de vecinii dumneavoastră.Alegerea liberă a formatului

Sistemul dovedit Schlüter ® -BEKOTEC permite ca plăcile din ceramică și din piatră naturală să fie așezate în orice format fără limitare. Chiar și placile ceramice inovatoare de dimensiuni mari pot fi utilizate fără risc de fisurare.


Alegerea liberă a tipului de pardoseală

Nu numai ceramică ... piatră naturală, parchet, laminat, pvc, covor ... Schlüter ® -BEKOTEC vă permite să alegeți liber orice tip de finisaj pentru podea. Unele tipuri sunt instalate fără strat de separare DITRA, prin adaptarea grosimii șapei la reliefurile panoului. Anumite materiale de pardoseală (de exemplu lemn) pot necesita respectarea unei umidități reziduale specifice a șapei.